Feel free to get in touch with me using the contact details below, or by dropping me a line via the contact form. I am always open to discussing new projects, opportunities or collaborations.

EMAIL

PHONE

Arabisch-Israelische partij Balad eert daders massaslachting Hebron

De Arabisch-Israelische partij Balad heeft afgelopen week op haar officiële Facebookpagina een eerbetoon geplaatst aan de daders van de pogrom in Hebron van 1929. In het bericht worden de moordenaars herdacht als “de martelaren van de al-Buraq revolutie”, de Palestijnse naam voor de massaslachting waarbij 67 leden van de Joodse gemeenschap in Hebron werden vermoord. Volgens Balad was deze “revolutie”, een van de meest bloedige pogroms in het Britse mandaatgebied, onderdeel van de “dappere Palestijnse strijd om de moskeeën op de Tempelberg te redden uit handen van de Joden”.

Dat meldt het Israelische nieuwsblad Makor Risjon. Balad, onderdeel van de Verenigde Arabische Lijst, is met drie zetels vertegenwoordigd in het Israelische parlement. Ook een andere partij binnen de Verenigde Lijst, Hadasj, eerde de moordenaars en riep aanhangers op om de graven van de “heilige martelaren” te bezoeken.

Lees verder bij CIDI →