Feel free to get in touch with me using the contact details below, or by dropping me a line via the contact form. I am always open to discussing new projects, opportunities or collaborations.

EMAIL

PHONE

Nepnieuws: AD geeft Israel de schuld van dood Palestijnse baby’s

Opnieuw verspreidt een landelijke krant nepnieuws over Israel. Het Algemeen Dagblad (AD) gaf de Joodse staat afgelopen weekend de schuld van de dood van twee Palestijnse baby’s in de Gazastrook. De baby’s, die een hartaandoening hadden, zouden volgens de krant zijn overleden omdat Israel ze een medische behandeling zou hebben geweigerd. In werkelijkheid is het echter niet Israel, maar de Palestijnse Autoriteit (PA) die de verantwoordelijkheid draagt voor de tragische dood van de kinderen.

In mei dit jaar zegde het Palestijnse bestuur alle overeenkomsten met Israel op, waaronder de veiligheidssamenwerking en de Oslo-akkoorden. Als gevolg hiervan is de PA gestopt met het indienen van aanvragen bij Israel om de grens over te steken. Ook weigert het Palestijnse ministerie van Gezondheid om afspraken te maken in Israelische ziekenhuizen en te betalen voor behandelingen. De claim van het AD, dat zieke Palestijnen levensreddende behandelingen mislopen door de “Israelische blokkades”, is dan ook ronduit nepnieuws.

Lees verder bij CIDI →