Feel free to get in touch with me using the contact details below, or by dropping me a line via the contact form. I am always open to discussing new projects, opportunities or collaborations.

EMAIL

PHONE

NU.nl past video over terreurballonnen aan na kritiek CIDI

Opnieuw heeft een journalistiek medium berichtgeving over Israel aangepast, nadat CIDI wees op onjuistheden. Nieuwssite NU.nl noemde plaatsen in Zuid-Israel in een dinsdagmiddag gepubliceerde video ‘Joodse nederzettingen’. Hoewel ‘nederzetting’ gebruikt kan worden als synoniem voor stad of dorp, wordt het woord in de context van het Arabisch-Israelisch conflict gebruikt om Israelische nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever aan te duiden.

De plaatsen in Zuid-Israel ‘Joodse nederzettingen’ noemen, zoals NU.nl dinsdag deed, is al helemaal incorrect. In het zuiden van het land wonen Joden, Arabieren en andere bevolkingsgroepen. Na kritiek van CIDI zijn de video en de begeleidende tekst woensdag aangepast.

Lees verder bij CIDI →